ZAKLJUČEK FESTIVALA
TA GOSPOSKA TALNGA
(Anže Habjan)

PETEK, 6. julija 2018, ob 21. uri pred Fovšaritnico (Kropa št. 28)
Gledališka predstava, komedija, Dramska skupina Čofta, KD Kropa

REŽIJA, DRAMATURGIJA: Anže Habjan
KOSTUMOGRAFIJA, SCENOGRAFIJA: Anže Habjan in skupina
GLASBENA OPREMA: Anže Habjan
TEHNIČNA OPREMA: Peter Urbanija, Zoran Kristan

IGRAJO: Alma Jelenc, Špela Habjanič, Darinka Filipovič, Simona Vrenko Grgurevič, Andraž Pavlič, Dušan Kopušar, France Fister, Tone Fister, Rok Filipovič

Želja po moči, obvladovanju, oblasti, prevladi, ukazih, nadvladi … sla, ki se, ko se enkrat prebudi, težko ustavi. Eliksir brzdanja te sle so le zdrava pamet, pravičnost in čisti nameni. Drugače ni rešitve pred propadom, ne za tiste, ki oblast imajo, in ne za tiste, ki so obvladani. Zefka, mati županja, bodoča županja, nima zavor. Nič je ne ustavi. No, razen nje same in slučaja lastne nepazljivosti. Parlamentarne in lokalne volitve v letošnjem letu so zgolj slučaj.   

 Po zaključku predstave sledi še podelitev nagrade za najboljšo predstavo po izboru publike.

Podrobnosti dogodka

Začetek : Petek, 06. Julij 2018 21:00


Konec : Petek, 06. Julij 2018 22:00O Kropi

Kropa je razpotegnjeno naselje z gručastim jedrom leži ob vzhodnem vznožju planote Jelovica v Občini Radovljica. Naselje se deli na »Zgornji konec«, »Srednji konec« in novo »Stočje«.

Slovi po tradicionalni železarski in kovaški dejavnosti. Kropa je od Radovljice oddaljena 11 km, cestni povezavi pa sta še čez vas Dražgoše oziroma iz smeri Kranj-Podnart. Skozi naselje teče potok Kroparica, ki se izliva v potok Lipnica. Kroparica ima amfiteatrsko povirje z močnim kraškim izvirom. Hudourniški značaj Kroparice je tudi etimološko jedro imena naselja in potoka: na odseku svojega toka skozi naselje se v deževnih obdobjih peni kakor »krop« (vrela voda).