Novice

Novice

Spodaj si lahko ogledate arhiv vseh novic.

Dragi prijatelji,ljubitelji slovenske besede, kulturnih dogodkov, umetniškihpresežkov, kakovostne glasbe in nepogrošne zabave. Četrtaizvedba Festivala gledališča v Kropi vam tudi letos prinaša pesternabor dogodkov, za katere verjamem, da vam bodo obogatilivstop v poletje.Vsako leto na pomlad, ko je treba pripraviti program, mepreganjajo neuresničene želje iz preteklih let. Letos sem sebi in(posledično)…

Prihajajoči dogodki - vsi

O Kropi

Kropa je razpotegnjeno naselje z gručastim jedrom leži ob vzhodnem vznožju planote Jelovica v Občini Radovljica. Naselje se deli na »Zgornji konec«, »Srednji konec« in novo »Stočje«.

Slovi po tradicionalni železarski in kovaški dejavnosti. Kropa je od Radovljice oddaljena 11 km, cestni povezavi pa sta še čez vas Dražgoše oziroma iz smeri Kranj-Podnart. Skozi naselje teče potok Kroparica, ki se izliva v potok Lipnica. Kroparica ima amfiteatrsko povirje z močnim kraškim izvirom. Hudourniški značaj Kroparice je tudi etimološko jedro imena naselja in potoka: na odseku svojega toka skozi naselje se v deževnih obdobjih peni kakor »krop« (vrela voda).